HYVINVOINTI-SUOMEN LIIKUNTAYMPÄRISTÖT TEEMAHANKE 2011-2012
Kimpisen urheilupuisto, Lappeenranta


 
Kuvaus
Kimpisen urheilupuisto sijoittuu Lappeenrannan ruutukaavakortteleiden koilliskulmalle, Kaupunginlahden itäpuolella olevalle niemekkeelle. Vesistön ohella aluetta rajaavat asuinalueet. Alueella sijaitsee Kimpisen yleisurheilua ja jalkapalloa palveleva urheilustadioni, jonka lisäksi urheilukeskukseen kuuluu myös toinen nurmijalkapallokenttä, 5 ulkotenniskenttää, ulkokoripallokenttä, 3 ulkolentopallokenttää sekä noin kilometrin mittainen valaistu lenkkipolku. Talvella Kimpisessä on kiekkokaukalo, kaksi luistelualuetta ja valaistu, noin kilometrin mittainen latu.
 
Historia
Lappeenrannan ruutukaavakortteleiden koillispuolella kohoava, Saimaan rantaan rajautuva alue pysyi Kaupunginlahden rantaa lukuunottamatta rakentamattomana aina 1900-luvun alkupuolelle saakka. Urheilukenttä valmistui lähelle Saimaan rantaa kesällä 1939 ja siitä tuli vuosikymmeniksi kaupungin keskeinen jalkapallon, yleisurheilun ja jääpallon areena. Puiston kehittäminen alkoi sodan jälkeen, ja1950-luvulla Kimpisen urheilupuistossa oli urheilukenttä ja sen harjoituskenttä sekä tenniskentät ja jääkiekkorata. Rannassa oli venelaitureiden lisäksi uimalaitos.

Aluetta täydennettiin 1980-luvulla, jolloin harjoituskenttä laajennettiin pallokentäksi, rakennettiin kuntopolku-latu ja lentopallokenttä sekä peruskorjattiin tenniskentät ja jääkiekkokenttä. Urheilukentän suorituspaikat saivat kestopäällysteen 1975, joka uusittiin Novotan -päällysteellä 1989. Peruskorjaus, jonka aikana katsomot, katokset ja valaistus uusittiin, alkoi 2006.
 
Lähteet
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kimpisen_urheilukeskus (19.11.2013)

Lappeenrannan opaskartta 1958