Museovirasto
HYVINVOINTI-SUOMEN LIIKUNTAYMPÄRISTÖT
TEEMAHANKE 2011-2012    ohjesivu
 
maakuntakartta Lappi Keski-Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Pohjois-Karjala Etelä-Karjala Pohjanmaa Pohjois-Savo Etelä-Savo Kymenlaakso Keski-Suomi Etelä-Pohjanmaa Päijät-Häme Uusimaa - itä Kanta-Häme Uusimaa - länsi Pirkanmaa Satakunta Varsinais-Suomi

KARTTAHAKU

esimerkkejä liikuntaympäristöistä
maakunnittain
 
 

14 Liikuntatieteelliset tutkimuskeskukset

ilmiöraportti
näytä/piilota kuvaus Kuvaus
Sotien jälkeisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen on perustunut paitsi lainsäädäntöön myös tiedolle ja tutkimukselle. Yliopisto- ja korkeakouluverkosto on ulotettu kattamaan koko maan samoin kuin urheiluopistoverkosto. Varsinaisia liikunnan tärkeimpiä valtakunnallisia tutkimuslaitoksia edustavat Jyväskylän liikuntatieteellinen laitos (1963) ja UKK-instituutti (1980).

Jyäskylän liikuntatieteellinen tiedekunta:
Jyväskylän liikuntatieteellinen tiedekunta edustaa sotien jälkeistä hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista, jonka yhtenä painopisteenä on ollut kansanterveys ja perusliikunta. Liikuntatieteellisen tiedekunnan tehtävävänä ovat väestön terveyden edistäminen, liikunta- ja terveysalojen asiantuntijoiden koulutus, tuottaa tutkimustietoa liikunta- ja terveyskulttuurin kehittämiseksi ja yhteiskunnan tarpeisiin. Tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen ja ylläpitäminen elämänkulun eri vaiheissa.

UKK-instituutti:
Tampereen Kaupin urheilupuistoon sijoittuvassa UKK-instituutissa tutkitaan liikunnan terveysvaikutuksia ja terveysliikunnan edistämistä. Tavoitteita ovat väestön liikkumisen ja fyysisen kunnon seuranta, liikkumisen turvallisuus ja terveysliikunnan edistäminen.
Luonti: 29.5.2013 Viimeisin muutos: 25.11.2013
 
näytä/piilota historia Historia
näytä/piilota kohteet Kohteita
 

© Museovirasto
saavutettavuusseloste