HYVINVOINTI-SUOMEN LIIKUNTAYMPÄRISTÖT    
TEEMAHANKE 2011-2012    
 
 
  KARTTAHAKU
  esimerkkejä
  liikuntaympäristöistä
  maakunnittain
 
14 Liikuntatieteelliset tutkimuskeskukset
 Kuvaus
  Sotien jälkeisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen on perustunut paitsi lainsäädäntöön myös tiedolle ja tutkimukselle. Yliopisto- ja korkeakouluverkosto on ulotettu kattamaan koko maan samoin kuin urheiluopistoverkosto. Varsinaisia liikunnan tärkeimpiä valtakunnallisia tutkimuslaitoksia edustavat Jyväskylän liikuntatieteellinen laitos (1963) ja UKK-instituutti (1980).

Jyäskylän liikuntatieteellinen tiedekunta:
Jyväskylän liikuntatieteellinen tiedekunta edustaa sotien jälkeistä hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista, jonka yhtenä painopisteenä on ollut kansanterveys ja perusliikunta. Liikuntatieteellisen tiedekunnan tehtävävänä ovat väestön terveyden edistäminen, liikunta- ja terveysalojen asiantuntijoiden koulutus, tuottaa tutkimustietoa liikunta- ja terveyskulttuurin kehittämiseksi ja yhteiskunnan tarpeisiin. Tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen ja ylläpitäminen elämänkulun eri vaiheissa.

UKK-instituutti:
Tampereen Kaupin urheilupuistoon sijoittuvassa UKK-instituutissa tutkitaan liikunnan terveysvaikutuksia ja terveysliikunnan edistämistä. Tavoitteita ovat väestön liikkumisen ja fyysisen kunnon seuranta, liikkumisen turvallisuus ja terveysliikunnan edistäminen.
 
  Luonti: 29.5.2013 Viimeisin muutos: 25.11.2013  
 
 Historia
Kohteita